Persoonlijke meditatie

Een persoonlijke meditatie is een meditatie speciaal voor jou gemaakt. Van te voren hebben we telefonisch of via videobellen al contact over jouw vraag. Ik ga dan voelen en vervolgens schrijven, zodat er een meditatie ontstaat die jou inzicht kan geven, een gevoel kan versterken, iets nieuws kan laten ervaren of gewoon je meer in je lichaam laat landen. Als je dan bij mij komt voor de mediatie, voelen we eerst samen of jouw vraag nog hetzelfde is. Ik begeleid jou met mijn stem in de meditatie. Mijn manier van werken is dat ik de energie van het moment volg. Dus op het moment van de meditatie blijf ik heel goed voelen wat er gezegd wil worden voor jouw proces. Na de meditatie praten we kort na hoe het voor jou was en wat je er mee kan.

Naast de live ontmoetingen, kan ik ook een persoonlijk meditatie voor je opnemen. Op deze manier kun je hem altijd terug luisteren. Ook hier hebben we van te voren even contact om helder te krijgen wat je graag wil. Ik schrijf de meditatie voor je en neem hem op. Zodra je hem geluisterd hebt, hebben wij weer contact. Op die manier kan de meditatie nog dieper landen.

Meditatiecursus

De insteek van deze cursus is gewoon eens te ervaren hoe het is om te mediteren. Vele hebben er denk ik wel een idee bij, maar nog nooit ervaren. Veel mensen verlangen naar wat rust, maar weten niet zo goed hoe. Voor mij betekent mediteren, contact maken met jezelf. Voelen wat er in jou leeft. Op die manier komt rust.

Heel de dag zijn we met van alles bezig, maar eigenlijk helemaal niet zo met ons zelf. Wat gek is, maar vooral veel onrust geeft. Je bent hier om jou te zijn. Dat is wat de wereld nodig heeft. Niet de jij die maar voldoet aan de verwachtingen van iedereen.

Tijdens de meditaties bij mij leer je weer contact te maken met jezelf. Dat is waarom ik hier ben, jou te helpen herinneren wie jij bent. Spannend? Ja best wel he! Daarom ook deze cursus, om eens te ervaren hoe het is, contact met jou. Voel het nu maar eens, als je dit alleen maar leest. Wat doet dit met je? Angst, omdat je jezelf zo hebt aangeleerd dat jij er niet mag zijn of niet goed genoeg bent? Verdriet, omdat het je raakt dat je jezelf zo tekort doet? Verheuging, omdat je instinctief precies herkent waar ik het over heb?

Deze cursus bied je een kennismaking met mediteren. Elke les ligt de focus op een andere manier van mediteren. We gaan spelen met verschillende soorten en elementen om zo te ondervinden dat er veel mogelijk is en dat elke meditatie ook anders kan en mag zijn. Belangrijk is dat je een manier vindt die bij jou past en die voor jou prettig voelt.

Les 1: Aarden en Bodyscan

Les 2: Ademhaling en Edelsteen

Les 3: De 7 chakra’s

Les 4: Ervaren van ziel

De cursus geef ik op mijn woonark De Karekiet of buiten in de natuur. 

Open meditatie

Als een cadeau voelen deze open meditaties voor mij. Ik mag elke maand een meditatie maken die passend is bij de energie van dat moment. Kijk maar eens naar de natuur bijvoorbeeld. Elk seizoen heeft zijn eigen energie, die ook iets doet met onze energie. De winter maakt dat je lekker binnen wil zijn en soort van in winterslaap. De lente brengt weer verheuging, om in de zomer volledig te bloeien. En de herfst maakt weer klaar voor de winter, door ballast die je niet meer nodig hebt te voelen. Maar ook de maan heeft effect op onze energie en emoties en brengt elke keer een ander thema.

Hoe ziet dat er dan uit? We beginnen de meditatie door samen het thema van die keer te verkennen. Dan neem ik je mee in het thema door een geleide meditatie. Dit vraag van jou dat je lekker zit op een meditatiekussen of stoel en met gesloten ogen mijn stem volgt. Eerst breng ik je naar een stukje ontspanning en aankomen in jouw lichaam. Jij hoeft je alleen maar over te geven aan mijn stem en te volgen en voelen wat er in je lichaam gebeurt. Na de meditatie mag ieder die wil vertellen wat ze hebben ervaren en sluiten we altijd af met het trekken van een kaartje. Een soort extra liefdevolle ondersteuning vanuit het universum.

De open meditatie geef ik op mijn woonark De Karekiet. En daarnaast ook op aanvraag voor groepen die samen een mediatie willen ervaren. Dit kan zowel prive als voor bedrijven.

Ervaringen van deelneemsters:

“Het mooie van de volle maan meditatie van Hanneke is, dat ik de rest van de maand bewust een keer extra adem haal als ik de maan zie. Even bewust kijk of stil sta bij hoe ik me voel. Hanneke heeft een fijne stem en geleid de meditatie heel prettig. Hanneke is oprecht en geïnteresseerd. Echt een aanrader!” 

“Het was heel fijn. Je faciliteert heel mooi. Jouw intentie gebeurd bij de ander in de mate dat diegene toe staat of toe kan staan op dit moment. Je brengt in bewustzijn. Begeleidt daarin heel zacht, nieuwsgierig, liefdevol en oprecht.”