Meditatiecursus

De insteek van deze cursus is gewoon eens te ervaren hoe het is om te mediteren. Vele hebben er denk ik wel een idee bij, maar nog nooit ervaren. Veel mensen verlangen naar wat rust, maar weten niet zo goed hoe. Voor mij betekent mediteren, contact maken met jezelf. Voelen wat er in jou leeft. Op die manier komt rust.

Heel de dag zijn we met vanalles bezig, maar eigenlijk helemaal niet zo met ons zelf. Wat gek is, maar vooral veel onrust geeft. Je bent hier om jou te zijn. Dat is wat de wereld nodig heeft. Niet de jij die maar voldoet aan de verwachtingen van iedereen.

Tijdens de meditaties bij mij leer je weer contact te maken met jezelf. Dat is waarom ik hier ben, jou te helpen herinneren wie jij bent. Spannend? Ja best wel he! Daarom ook deze cursus, om eens te ervaren hoe het is, contact met jou. Voel het nu maar eens, als je dit alleen maar leest. Wat doet dit met je? Angst, omdat je jezelf zo hebt aangeleerd dat jij er niet mag zijn of niet goed genoeg bent? Verdriet, omdat het je raakt dat je jezelf zo tekort doet? Verheuging, omdat je instinctief precies herkent waar ik het over heb?

Deze cursus bied je een kennismaking met mediteren. Elke les ligt de focus op een andere manier van mediteren. We gaan spelen met verschillende soorten en elementen om zo te ondervinden dat er veel mogelijk is en dat elke meditatie ook anders kan en mag zijn. Belangrijk is dat je een manier vindt die bij jou past en die voor jou prettig voelt.

Les 1: Aarden en Bodyscan

Les 2: Ademhaling en Edelsteen

Les 3: De 7 chakra’s

Les 4: Ervaren van ziel

De cursus geef ik bij Yoga in Beweging! De akker 34D, 5251 AC Vlijmen.

Data 2019: Vrijdag  6, 13, 20 en 27 september  van 19:30 tm 21:00 uur

 

Open meditatie

Als een cadeau voelen deze open meditaties voor mij. Ik mag elke maand een meditatie maken die passend is bij de energie van dat moment. Kijk maar eens naar de natuur bijvoorbeeld. Elk seizoen heeft zijn eigen energie, die ook iets doet met onze energie. De winter maakt dat je lekker binnen wil zijn en soort van in winterslaap. De lente brengt weer verheuging, om in de zomer volledig te bloeien. En de herfst maakt weer klaar voor de winter, door ballast die je niet meer nodig hebt te voelen. Maar ook de maan heeft effect op onze energie en emoties en brengt elke keer een ander thema.

Hoe ziet dat er dan uit? We beginnen de meditatie door samen het thema van die keer te verkennen. Dan neem ik je mee in het thema door een geleide meditatie. Dit vraag van jou dat je lekker zit op een meditatiekussen of stoel en met gesloten ogen mijn stem volgt. Eerst breng ik je naar een stukje ontspanning en aankomen in jouw lichaam. Jij hoeft je alleen maar over te geven aan mijn stem en te volgen en voelen wat er in je lichaam gebeurt. Na de meditatie mag ieder die wil vertellen wat ze hebben ervaren en sluiten we altijd af met het trekken van een kaartje. Een soort extra liefdevolle ondersteuning vanuit het universum.

De open meditatie geef ik bij Yoga in Beweging! De akker 34D, 5251 AC Vlijmen.

Data 2019: 8 februari / 8 maart / 12 april / 17 mei  van 19:30 tm 21:00

 

 

 

Volle maan meditatie

De maan en zijn ritme hebben een grote invloed op ons leven. Wanneer er een volle maan is, zijn de zon en de maan tegen over elkaar gepositioneerd. Op dat moment bevind de aarde zich precies in het midden tussen de zon en de maan. De effecten van de zon, de bron van leven op onze planeet, zijn dan het sterkst aanwezig. Het is een bijzonder krachtig moment om zowel de reflectie van de zon en de maan ontvangen. Een mooi moment om het licht naar binnen te laten schijnen. Doordat de maan versterkt wat er al is, is het heel goed en helend om met volle maan samen te komen en te mediteren. De meditatie zorgt voor een positieve gemoedstoestand wat weer door de maanenergie wordt versterkt.

Bij volle maan in 2018 komen we in een groep van maximaal 6 om 20:00 uur samen. Van te voren krijg je van mij de vraag om alvast over een thema na te denken. Dit thema neem je mee tijdens de Volle maan meditatie. Elke Volle maan meditatie zal anders zijn. De ene keer binnen in een cirkel, de ander keer wandelend in de natuur. Ook de specifieke invloeden van het astrologische teken waar de zon die maand in staat, zorgen ieder keer voor een ander energie. Aanmelden kan via het contactformulier.

 

Ervaringen van deelneemsters:

“Het mooie van de volle maan meditatie van Hanneke is, dat ik de rest van de maand bewust een keer extra adem haal als ik de maan zie. Even bewust kijk of stil sta bij hoe ik me voel. Hanneke heeft een fijne stem en geleid de meditatie heel prettig. Hanneke is oprecht en geïnteresseerd. Echt een aanrader!” 

“Het was heel fijn. Je faciliteert heel mooi. Jouw intentie gebeurd bij de ander in de mate dat diegene toe staat of toe kan staan op dit moment. Je brengt in bewustzijn. Begeleidt daarin heel zacht, nieuwsgierig, liefdevol en oprecht.”